Industrie Industrieën

Food

shutterstock_609809297_780x685_acf_cropped

Op deze pagina

01 Toepassing

De droogmiddelen zorgen voor behoud van de kwaliteit van de voedingsmiddelen, ze verlengen de houdbaarheidstermijn en ze gaan schimmelvorming tegen. Daarnaast voorkomen ze vochtopname van producten die lekker knapperig moeten blijven, zoals koekjes, crackers en toast. En laten we de diervoederbranche niet vergeten: ook huisdieren houden van een krokante brok.

Brood wordt zes keer zo lang houdbaar
De bakkerijen gebruiken onze oxygen absorbers op een rol. Ze hebben een kleeflaag aan één zijde, waarmee ze aan de binnenzijde van de verpakking onder de opdruk geplaatst worden. De consument ziet ze niet, maar ze doen hun werk prima. Binnen een uur is de hoeveelheid zuurstof in de verpakking gedaald naar 0,05% Dat verlengt de houdbaarheid van vijf naar dertig dagen.

Droogmiddelen in de food industrie is maatwerk
Er is altijd een passende oplossing voor gebruik in de foodindustrie. Maar het is wel maatwerk. En dat komt best nauw: we moeten berekenen hoeveel vocht het droogmiddel moet opnemen, zonder dat het de kwaliteit van het product aantast, want niemand wil uitgedroogde voedingsmiddelen. Daarom leveren we droogmiddelen met diverse capaciteiten, variërend van 35 tot 2000 cc.

Wilt u maatadvies? We denken graag met u mee en uiteraard ontvangt u een aantal monsters om het zelf te testen.

02 Producten

Aan de foodsector leveren we vooral Silica Gel Tyvec en ATCO oxygen absorbers. De droogmiddelen in deze sector moeten uiteraard voldoen aan strenge eisen. Onze middelen voldoen aan EC 1935/2004 en EC 450/2009, Europese wetgeving voor producten die in aanraking met ons voedsel komen. We passen ze bijvoorbeeld toe bij het transport van vleesproducten, patisserie, chocola, pancakes, toritilla’s en norivellen.

silica_gel_tyvec_desiccants_ddc_1161x1114_acf_cropped

Silica Gel Tyvek

DDC biedt een volledige lijn silica gel droogmiddelen voor de food en/of pharma industrie.
Onze Silica Gel tyvek droogzakjes zijn FDA goedgekeurd en voldoen aan de EU-regels EC 1935/2004 en EC 450/2009.
Producenten, afvul en verpakkingsbedrijven voegen onze droogzakjes toe om poeders, voedingssupplementen, tabletten en capsules tegen vochtschade te beschermen. Silica Gel tyvec zakjes zijn stofdicht, scheurvast en voedselveilig. Deze droogzakjes mogen in direct contact komen met voedsel. Om te bepalen welk droogzakje het beste bij uw product past raden wij aan monsters van deze tyvec droogzakjes aan te vragen.

Meer informatie
Oxygen-Absorbers_1563x968_acf_cropped_1563x967_acf_cropped

Oxygen Absorber van ATCO

ATCO Oxygen Absorbers absorberen overtollige vocht en zuurstof. Hierdoor krijgen producten een langere levensduur. Zuurstof absorbers reduceren het zuurstof gehalte bij luchtdicht verpakt voedsel.
Door zuurstof te reduceren blijven b.v. broden, verpakt vlees of honden en kattenbrokken langer houdbaar. Bakkerijen zetten Oxygen Absorbers in om de t.h.t. datum van voorgebakken broden te verlengen van 5 naar b.v. 30 dagen.

Meer informatie
food_market_desiccants

Meer weten over de
mogelijkheden binnen
food?

Neem contact op voor advies op maat.

Bel +31 (0)85 888 1222
Mail info@ddc.nl

© 2020 DDC.nl
DDC.nl is onderdeel van Canadaco B.V.
Website door Webton

Stel uw vraag aan ons

Stuur een mail info@ddc.nl
Stuur een mail via contactformulier
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.